Elektronik Haberleşme Teknolojisi Hakkımızda

Kuruluş

Programımız 1996 yılında örgün eğitim ile Telekomünikasyon bölümü adı ile kurulmuştur. 2010 yılından itibaren “Elektronik Haberleşme Teknolojisi” programı olarak eğitim vermektedir.

Ön lisans diploması ve “Elektronik Haberleşme Teknikeri” ünvanı verilir.

Derecenin Düzeyi

Ön Lisans

Kabul ve Kayıt Koşulları

YKS sınavı kapsamındaki TYT puanı ile ÖSYM yerleştirme sonucuna göre kayıt yapılmaktadır.

Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal,non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar

MİSYON

Telekomünikasyon sektörüne uyum sağlayabilecek bilgili, becerili ve iletişim olanaklarını iyi kullanabilen Elektronik Haberleşme Teknikeri yetiştirilmektedir.

Mezunların İstihdam Profilleri (Örneklerle)

Mezunlarımız, telekomünikasyon sektöründe montaj, test, bakım, sistem geliştirme ve telekomünikasyon ağlarının işletilmesi alanlarında istihdam edilmektedir.

VİZYON:

Mezunlarımızı, telekomünikasyon sektöründe üretim, montaj, test, bakım, onarım, sistem geliştirme ve telekomünikasyon ağlarının işletilmesi alanlarında istihdam edilmek üzere yetiştirerek; onların nitelikli ve yetkin çalışanlar olarak hedeflerine ulaşmasını sağlamaktır.

Üst Derece Programlarına Geçiş

Mezun öğrencilerimiz Dikey Geçiş Sınavı(DGS) ile Mühendislik veya Teknoloji Fakültelerinin Elektrik, Elektronik, Haberleşme, Telekomünikasyon tabanlı bölümlerine dikey geçiş yapabilmektedir.

Sınavlar Ölçme Ve Değerlendirme

Ders gereksinimlerine bağlı olarak sözlü veya yazılı sınavlar üzerinden değerlendirme yapılmaktadır. Öğrencilerin bir üst sınıflan ders alabilmeleri için 1. yıl AGNO ortalamasının 1.80' den büyük olması ve mezun olabilmesi için bütün derslerden başarılı olmalı ve AGNO ortalaması en az 2.00 olması gerekmektedir.

Mezuniyet Koşulları

4 Yarıyılda toplam 120 AKTS (ECTS) lik dersten ve EDÖ ( stajlardan ) başarılı olmak.

Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, e_öğrenme)

Tam Zamanlı

Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatör)

PROGRAM KOORDİNATÖRÜ: Öğr.Gör.Dr. Seyhan COŞKUN

İLETİŞİM: Ege Üniversitesi Kampüsü Ege Meslek Yüksekokulu Elektronik Haberleşme Teknolojisi Programı 35100 Bornova-İzmir;

TELEFON : +90(232)311 14 68 - FAKS : 232 388 75 99;

E-POSTA : seyhan.coskun@ege.edu.tr.

Bölüm Olanakları

Elektronik Haberleşme Laboratuvarı, Elektronik Laboratuvarı, Türk Telekom Uygulama Laboratuvarı

2016 yılında programımız ile Türk Telekom A.Ş. ile protokol imzalamıştır. Bu kapsamda okulumuza Türk Telekom Uygulama Laboratuvarı kurularak haftada 4 saat teorik ve uygulamalı ders olarak Türk Telekom A.Ş.’de görev yapan mühendisler tarafından eğitim verilmektedir. Bu eğitim sonunda başarılı olan öğrencilere Türk Telekom Akademi tarafından onaylanmış sertifika verilmektedir.