Çerez Örnek
canlı destek

Tarım Makinaları Hakkımızda

Kuruluş                  

            1992–1993 Eğitim–Öğretim yılında YÖK ve Dünya Bankası’nın II. Endüstriyel Eğitim Projesi çerçevesinde Ege Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılmıştır. İlk kurulduğu dönemde Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri Bölümü’nde eğitimini sürdüren program, bina ve atölyelerinin tamamlaması ile 1996–1997 Eğitim–Öğretim yılında Ege Meslek Yüksekokulunda eğitimine başlamıştır. Örgün öğretim olarak eğitim vermektedir.

Kazanılan Derece     

Ön lisans diploması ve “Tarım Makineleri Teknikeri” ünvanı verilir.

Derecenin Düzeyi

Ön Lisans

Kabul ve Kayıt Koşulları

ÖSYM sınavı ile

Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal,non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar

Yok

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları

Yok

Program Profili

Bu Programda • Temel Fen Dersleri • Genel Ziraat Dersleri (toprak bilgisi, bitki ve hayvan yetiştirme esasları) • Tarım Makineleri Branş Dersleri • Traktör • Bilgisayar Destekli Tasarım ve İmalat İşlemleri Dersleri • Hidrolik Pnömatik • Toplam Kalite Yönetimi • İşletmecilik, Pazarlama, Mesleki İngilizce, Genel iletişim Dersleri Tarım Makineleri Atölyesi Tarım Makineleri Parkı (Ziraat Fakültesi) Uygulama Tarlası (Ziraat Fakültesi) Motor Atölyesi olmak üzere programda eğitim ve öğretim; teorik, uygulama, proje, atölye çalışmaları ve tarla çalışmaları şeklinde sürdürülmektedir.

Mezunların İstihdam Profilleri (Örneklerle)

Program mezunları; Tarım makinelerini üreten, pazarlayan, tarımsal üretimi gerçekleştiren büyük, orta ve küçük ölçekli işletmelerde ara teknik eleman, ara kademe yöneticisi veya idari teknik personel olarak çalışmaktadır. Mezunlar çalıştıkları işletmelerde tarım makineleri imalatçıları ile çiftçiler arasında iletişim sağlanması, işlerin plana uygun yürütülmesi, kontrol edilmesi, stok kontrol, vb. sorumlulukları yerine getirmektedir. Çalışma alanları, tarım makineleri işleyen ve pazarlayan işletmeler ile tarımsal üretimi gerçekleştiren işletmeler ile ilgili kamu kuruluşlarıdır.

Üst Derece Programlarına Geçiş

Dikey geçiş sınavı (DGS) ile ilgili bölümlere girebilmektedirler.

Sınavlar Ölçme Ve Değerlendirme

Sınavlar ders geçme ve sınav yönetmeliklerine dersin özellikleri göz önüne alınarak teorik ve uygulamalı olarak yapılıp değerlendirilmektedir.  Vize notunun başarı notuna katkısı %40’dır. Final sınavının başarı notuna katkısı ise %60’dır. Öğrencilerin bir üst sınıflan ders alabilmeleri için 1. yıl AGNO ortalamasının 1.80' den büyük olması ve mezun olabilmesi için bütün derslerden başarılı olmalı ve AGNO ortalaması en az 2.00 olması gerekmektedir.

Mezuniyet Koşulları

4 Yarıyılda toplam 120 AKTS (ECTS) lik dersten ve EDÖ ( stajlardan ) başarılı olmak.

Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, e_öğrenme)

Tam Zamanlı

Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatör)

PROGRAM KOORDİNATÖRÜ: Dr.Öğr.Üyesi Hülya ÖZ;

İLETİŞİM: Ege Üniversitesi Kampüsü Ege Meslek Yüksekokulu Tarım Makineleri Programı 35100 Bornova-İzmir ;

TELEFON: +90(232) 311 14 66

FAX: +90 232 388 75 99 ;

E-posta: hulya.oz@ege.edu.tr 

Bölüm Olanakları

Tarım Alet ve Makineleri Programı Dünya Bankası desteği ile kurulduğu için, eğitimde kullanılacak olan bütün alet ve ekipmanları ve atölye olanakları Dünya Bankası tarafından sağlanmıştır. Programın eğitimde kullandığı bir iç içe Tarım Alet ve Makineleri atölyesi ile laboratuarı bulunmaktadır. Ayrıca eğitim için Ziraat Fakültesi Tarım Alet ve Makineleri Atölyesi’nden de yararlanılmaktadır.

 

 


Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ